OVER DE STICHTERS 

    4 Dames met 4 Verhalen.

    Tania, Iris, Donia en Josiane.

Samen zijn we het brein achter deze internationale non-profitorganisatie. Alle vier proefden we - de ene minstens eventjes, de andere best lang - wat 'duizelig zijn' betekent. We hebben een oor voor jouw noden. Een neus voor opportuniteiten. Een wakend oog voor gedeelde verantwoordelijkheid. En gevoel voor inclusieve wetenschapscommunicatie.

    Of je nu jong en oud bent, Ziek of gezond. 
    House4balance wil dat iedereen mee is in dit verhaal en er ook beter van wordt.  

Tania Stadsbader

Founding President

Mijn verhaal 

Ik ben een mama van 3 kinderen en worstelde sinds mijn 23ste met hevige aanvallen van vertigo. Pas na 14 jaar ziek zijn en Ménière misdiagnose vonden de dokters de juiste diagnose: Benigne Paroxysmale Positie Vertigo (BPPV). Een jaar later, het was 2008, voerden ze een canal plugging operatie uit aan mijn rechterevenwichtsorgaan. De rest is geschiedenis.

Heel wat volgers kennen mij intussen van mijn boeken Dizzy Me en Wilma. Ik ben nu 10 jaar genezen. Al had ik in 2015 ook heel kort, n.a.v. een ingreep, Vestibulaire Paroxysmien (VP). Gelukkig was dat snel verholpen.

Met House4balance wil ik samen met mijn medebestuurders ijveren voor verandering in aanpak van patiënten, kennisspreiding, duidelijke richtlijnen voor de dokters, multidisciplinair samenwerken en overleg, educatie op school...

Tania

Iris Verraest

Founding Vice-President

Mijn verhaal   

Zestien jaar geleden werd ik duizelig wakker. Mijn evenwichtsorganen hadden allebei vrijaf genomen. Vestibulaire Neuritis

Sindsdien word ik duizelig van lawaai. Zes maanden dokter-shoppen koste het me, eer een dokter me wist te vertellen dat ik tinnitus en hyperacusis had. 

Tania was met de eerste editie van Dizzy me bezig toen ze me contacteerde om mijn verhaal op te nemen in haar boek. Mijn relaas over leven met deze gehoorstoornissen was net verschenen in het weekblad Vitaya Magazine. 

We ontmoetten mekaar voor het eerst live op de Boekenbeurs van 2010. Sindsdien ben ik niet alleen een Dizzy Me ambassadeur; we werden vooral vrienden.

Ik stap mee in dit project omdat iedereen recht heeft op een correcte diagnose en een juiste behandeling.

Iris

Donia Cocozza

Founding Board Member

Mijn verhaal  

Drie jaar geleden kreeg ik aanvallen van vertigo, de verkeerde Ménière diagnose en bijgevolg ook behandeling die me niet bepaald beter maakte, 

En toen kwam ik Tania en haar boek tegen. Dankzij de SO STONED methode stelden specialisten vast dat ik geen Ménière had, maar Vestibulaire Migraine. Typische symptomen? Draaiduizelingen, hoofdpijn, misselijkheid, braken, overgevoeligheid aan licht en geluid, vlekken en flikkeringen voor de ogen. 

En toen ging de bal aan het rollen. Letterlijk en figuurlijk, want dankzij balsport kreeg ik mijn duizelingen onder controle.

Na jaren zoeken, weet ik hoe belangrijk up-to-date kennis en de juiste aanpak van patiënten is. Met House4Balance wil ik hier mee voor ijveren. Ik stap met volle overtuiging mee in dit mooie verhaal.

Donia

Josiane Massagé

Founding Board Member

Mijn verhaal 

Elf jaar geleden kreeg ik een hersenbloeding. Na mijn operatie kampte ik met duizeligheid, die na verloop van tijd spontaan wegbleef. Ik mag me gelukkig prijzen wat dat betreft.

Voor sommige patiënten is die duizeligheid als ronddolen in een labyrint zonder uitweg.

House4balance kan je sporen aanreiken. Een juiste diagnose krijgen is heel belangrijk. Door gerichter te zoeken, bespaar je heel wat tijd.

Als tante van Tania ken ik haar levensverhaal heel goed. Na jaren doorzetten weet ik gewoon dat we met dit bestuursteam en House4balance iets moois gaan verwezenlijken.

Dat is mijn drijfveer om hen hierin bij te staan en te steunen zoveel ik kan.

JosianeREKEN OP ONS.  KUNNEN WIJ OOK OP JE REKENEN?

Steun onze missie