Kennis over evenwicht geeft kansen

28-09-2019

Benieuwd naar het komende werkjaar van House4balance?
Gisteren staken de bestuursleden de koppen bij elkaar en dit wordt onze focus:

Duurzame verandering met eindig doel -
"Kennis over evenwicht geeft kansen"

 • minder misdiagnose
 • een snellere doorlooptijd naar de gepaste behandeling
 • meer kansen op genezing
 • een daling van de socio-economische kost & dus een win/win voor iedereen!

Maar hoe?

Door aan de basis te sleutelen tot die goed zit. Door kennis in een pasklare tool te gieten, internationaal te verspreiden, te ijveren voor updates en te maken dat kennis die in de hogere regionen groeit, door bijscholing ook de dagdagelijkse praktijk bereikt. En dus gaan we nu deze prioriteiten stellen in onze werking:

 1. Zelf een medische richtlijn uitwerken via een multidisciplinaire werkgroep (Belgian Workgroup on Vestibular Disorders) waarop dokters kunnen steunen voor opleiding, bijscholing en consultaties.
 2. De petitie t.a.v. WHO, Barany Society & Embalance succesvol afronden.
 3. Barany2020: daar gaan we patient voices vertegenwoordigen, een kant-en-kare helikopterrichtlijn internationaal als blueprint aanbieden. En we gaan er ook aansturen op systematische opvolging van die richtlijn en bijscholing, omdat wetenschap uiteraard continu evolueert.
 4. Educatiesessies/events opzetten in eigen land.
 5. Onze website en uitgaven up to date brengen in meerdere talen.
 6. Fondsen werven om te kunnen werken.
 7. Minder is meer op social media, maar wel met meer zorg: voortaan doen we dat gepland, gebald en in de juiste taal. Social media vergt veel inspanning voor een vluchtig resultaat. Terwijl daardoor andere en betere pistes geen kansen krijgen. En dus willen wij vanaf nu écht vooruit en verleggen we onze actie deels naar onze website en het echte werkveld. Onze doodly video's zijn heel fijn en leerrijk maar maken ook deel uit van dat pakketje 'veel werk voor een te vluchtig resultaat'. We laten ze daarom ook even rusten tot onze fondsen ons toelaten om die er weer bij te nemen bovenop onze Top 3 en de rest van dit lijstje.

House4balance is erkend als Goed Doel door de Koning Boudewijnstichting (Goededoelen.be) 

Klinkt dit als muziek in je oren? Ben je al een beetje mee?

Ga eens op ontdekking in onze website. We werken eraan, rollen onze plannen uit en wat we jou hier online bieden groeit beetje bij beetje. Maar wie weet ben jij nu al enthousiast en word jij ook sympathiserend lid?

"Kennis over evenwicht geeft kansen!"

Maar genoeg nu. Tijd voor de echte actie. 

Steun ons project en vertel het voort!